Pracovný list: Súbory

16

Rozšírte riešenie cvičenie 1 v solution Subory nasledujúcim spôsobom. Program vyzve užívateľa, aby zadal cesty k súborom so vstupnými dátami a s týmito bude program pracovať. Zároveň sa po výpise na konzolu užívateľa spýta, či chce tento výpis zapísať aj do súboru. Pokiaľ áno, tak sa spýta na cestu, kam má byť súbor s výpisom uložený a následne ho vytvorí na danom umiestnení.

17

Doplňte riešenie cvičenia 2 zo solution OOP2 tak, aby si program svoje dáta o prihláškach ukladal do súboru a po opätovnom spustení načíta dáta, ktoré predtým užívateľ vytvoril. Pokiaľ mate naprogramovanú úlohu 14 z OOP2, tak môžete rozšíriť tento program.

18

Predstavte si , že sa vo firme hral amatérsky biliardový turnaj. Pravidlá boli skutočne triviálne. Každý hráč odohral hru s každým hráčom. Hralo sa na dve víťazné hry, výsledky teda mohli byť 0:2, 1:2, 2:0, 2:1. Máte k dispozícii dáta o výsledkoch hry v súbore, kde na každom riadku je výsledok z jedného zápasu. Vašou úlohou je napísať program, ktorý vypíše na konzolu meno zamestnanca, ktorý mal najviac víťazných hier a zamestnanca, ktorý prehral najviac stretnutí. V prípade, že dvaja zamestnanci budú mať rovnako výhier alebo prehier, tak vypíše ľubovoľného z nich. Vstupné dáta by mohli vyzerať nasledujúcim spôsobom:

Pavol Novak;Karol Prechadzka;2:1
Jana Mlada;Richard Neubert;2:0
Pavol Novak;Jana Mlada;1:2
Pavol Novak;Richard Neubert;2:0
Jana Mlada;Karol Prechadzka;2:1
Richard Neubert;Karol Prechadzka;0:2

V tomto prípade by bola víťazkou Jana s naväčším počtom výhier (3) a najmenší počet výhier by mal Richard, pretože vyhral 0 hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *